Detaljni meni Kim Protasov dijeta
U ljudi, ovu dijetu, izmislio nutricionista iz Izraela Kim Protasov, pod nazivom "protasovkoy" i procjenjuje se da je vrlo efikasno, iako teško. Odaberite ovu dijetu žalbe zakazati besplatan obrok, sposobnost da jedete u večernjim satima, ne ograničavajući porcije. Broj odbačenih kilograma će biti diktiran potrebom organizma.
Ova niskokalorična low-carb dijeta mliječnih proizvoda izgrađena na niskim (5 posto ili manje) masti, bez ikakvih dodataka, kao i svježe, bez termičke obrade, povrće. Nije potrebno da bude revan i zamijeniti proizvode u potpunosti defatted.
Protasov dijeta meni za prvi tjedan
Base ove nedelje - povrće, koje se odnose na ne-uštogljeni: paradajz, krastavac, kupus, repa, šparoge, mrkva. U njima koristi, ne koristite ulje, ne pribjegavaju bilo kuhanja. Salatu - a sok od limuna i prirodni jogurt bez šećera. Svaki dan, možete jesti jedan kuhano jaje, 1-3 jabuke (zeleno). "Protasovka" zahtijeva da pije puno vode - do 2 litre dozvoljeno čaj (zeleni), kava (nezaslađen).
Uzorak meni za dan u prvom tjednu
Doručak - komad neslani sir s krastavcem, pečena jabuka, na kafu.
Ručak - salata od kineskog kupusa i luk, začinjeno sa sokom od limuna.
Ručak - paradajz, krastavac, paprika, pasulj (mahunasto), izrezati i miješati u salatu, kriška kačkavalj, sok od paradajza.
Snack - kravlji sir sa rendanim jabukama, bilo voćni sok.
Večera - hladna krem juha od brokule (kuvani kupus bičem u blenderu, dodajući soli i začina, a zatim - kašičica pavlaka).
ili:
Doručak - ribani mrkva sa lozhechnoy prirodnim jogurta.
Doručak 2 kuvana jaja, krastavac.
Ručak - izrezati na kriške paradajza, koje su posute usitnjeni sir, stisnula češnjak klinčića, sipajte jogurt.
Snack - skuta desert: proizvod je dodat u ključalu pola čaše vode, zaslađivač (Tabela 1.), kakao prah (1 kašičica), promiješajte.
Večera - juha sa ribanom ili rezani nožem krastavac, luk, peršun i jogurt.
ili:
Doručak - kravlji sir sa cimetom, solju jogurta
Doručak 2 - kriška sira.
Ručak - paprika, rajčica, celer, jaja, sir, pomiješan s crvenim sjeckani lukom i ukiseljene u limunov sok, okusom kiseli kupus sok i paradajz.
Snack - 1 svježe jabuke, pečene 1
Večera - salata od svježeg grašak, mrkva, prokulice sa
Osim soli, kim, biber i jogurt.
Meni za drugi tjedan
Prema sadržaju, ponavlja prve sedmice, ali se tvrdi da je sedeo na dijeti, za prijenos ograničenja mnogo lakše, dolazi osjećaj sitosti brže.
Meni za treći, četvrti i peti tjedna Protasov dijeta
U drugoj fazi u ishrani Kim Protasov dijeta, novi "glumci": perad, meso i ribu - 300 grama porcija svaki dan. Za razliku od mnogih dijeta u okviru ovog meso može paprikaš, pa čak i pržiti. Mliječni proizvodi u ovoj fazi bi trebalo da bude malo manje, ali količina povrća ostao nepromijenjen.
Uzorak meni za dan 3, 4 ili 5 nedelja
Doručak - paprike, punjene smjesom sira, sir i zelje.
2 Doručak: šolja jogurta.
Ručak: pileći batak pečena ili pržena, krastavci, zelena salata, komorača.
Užina: jogurt
Večera: salata od krastavca i rotkvice, luk, bilje, okusom jogurta.
ili:
Doručak - sir sa zaslađivačem, sok od paradajza.
2 doručak - jogurt.
Ručak - riba quenelle s koromačem, kupus salata i paprika.
Popodnevna užina - sir sa češnjakom i bilja.
Večera - krastavci, rajčice i feta sir.
- Dijeta od Dr. Kim Protasov - opis dijeta, menije i rezultati
- Japanski soli dijeta
- Brza dijeta "1 Tjedan 5 kg"
- Dijeta "10 proizvoda"
- Dijeta "sedmica ima"
- Ljeto dijeta
- Sedam dana dijeta
- Diet Kim Protasov
- Dijeta Maggi
- Dijeta omiljena
- Šta dijeta da izaberu za mršavljenje?