Dijeta i dijeta od 500 kalorija
500 kalorija na dan - to je vrlo mali za zdravo tijelo odrasle osobe. Ako ovaj iznos je podijeljena na 3 obroka, onda se za doručak - 150 kalorija 200 - 150, i ručak - večeru. U ovom slučaju, tijelo neće biti vrlo pozitivan proces, a uskoro ćete primjetiti u njihovu apatiju, pospanost, razdražljivost. Svi ovi simptomi ukazuju na jednu stvar - nedostatak hranjivih tvari u organizmu, što može dovesti do neželjenih posljedica.
Mogu li jesti dnevno do 500 kalorija?
Ako redovito konzumiraju 500 kalorija dnevno, možete "zaraditi" puno hroničnih bolesti i pokvariti svoj izgled lošem stanju kose, kože i noktiju. Dnevni meni treba da bude pun i raznolik. Dijeta dizajniran za 500 kalorija, a ne najbolja opcija za mršavljenje. Dakle, koliko kalorija trebate jesti za izgubiti težinu? Ako vas voditi neaktivan način života, a zatim 900-1000 kalorija dnevno će biti baš kako treba. Međutim, ako ste odlučni i idu za kratko vrijeme izgubiti nekoliko dodatnih tri kilograma, može nositi na dan posta 500 kcal. Ova dijeta je za one dame koje hitno je potrebno da se u formi za bilo odmor ili slavlje.
Na primjer u ishrani od 500 kalorija dnevno
Nutricionisti često postaviti pitanje: "Da li je moguće organizirati posta dana na 500 kcal?". U stvari, ovih dana, nisu obavezni za zdravu ishranu. Naravno, to je moguće dobiti rezultat, ali to će biti kratkog daha.
Bolje je organizirati takvo gladovanje dana jednom nedeljno i ne mora, u ovom slučaju, nakon 15-16 sati.
Jer duge intervale između obroka imati negativan utjecaj na zdravlje. Kako ste se odlučili za brzo, ali u ovom slučaju važno je da ne pretjerate.
dijeta meni je 500 kalorija po 1 dan posta o sljedećem:
- Doručak - kava bez šećera, vrhnje;
- ručak - pileća prsa (100g), karfiol (200 grama);
- Večera - povrća salata (krastavci, paradajz).
Uz ovaj dan meni sa opcijama posta ima brojne odlične kritike onih koji ih koriste za brzo mršavljenje. Ako se odlučite za brzo mršavljenje i želite da brzo izgubiti nekoliko suvišnih kilograma - pao slobodno se obratite ovu dijetu.
Vrste posta dana
Gladovanje dana mogu biti različiti. Najviše pozitivnih komentara imaju ove opcije:
- Kalijum dan - otok (500 g suhe marelice);
- Krastavac - na povišenim holesterolom - (1 kg krastavac);
- Jabuka na dan - za crijeva (1 kg jabuka);
- Proteina dnevno - za brz metabolizam (350 g kuvano meso ili 400 grama ribe, povrća - 800 g);
- Mlijeko Day - za brzo mršavljenje (6 šoljica mlijeka ili jogurt).
Imajte na umu da koliko jesti odobrene proizvode odlučite sami. Ova pravila su savjetodavne samo u prirodi.
Meni 500 kalorija
Mnogi nemaju pojma o čemu se jesti kako bi se zadovoljile 500 kalorija u jednom obroku? Odlučili smo da ponudi najbolje izbornika:
- heljda + 1 jabuka;
- skuta + banana;
- Jaje (kuhano), jogurt (1 čaša), pileća prsa (100 g);
- citrusa;
- riba za par;
- zobene pahuljice s grožđicama.
Sada kada znate šta jesti za 500 kalorija u jednom obroku, možete varirati u meni ili ga promijeniti na svoj način.
- Hard dijeta za brzo mršavljenje
- Koja je kalorijska vrijednost hrane?
- Koliko kalorija vam treba dnevno za izgubiti težinu?
- Riley način: kako savladati lijenost i raditi vježbe
- Ispravan meni za žene nakon 30 godina
- Dijeta abc svjetla i superlight
- Da li je to korisno ili mlijeko dijeta za izgubiti težinu na mlijeko
- Dijeta od 500 kalorija dnevno: osnovna pravila i preporuke
- Dijetalna hrana: Meni na 1500 kalorija dnevno
- Kako izgubiti težinu u nogama i bedra uz pomoć užeta
- Da li je moguće izgubiti na težini ako ne jesti nakon 6
- Dijeta kalorija
- Dijeta 900 kalorija - pravilno i efikasno mršavljenje
- Ubrzava razmjenu tvari vježbi
- Kako računati kalorije koridor